Ніжні мідії чудово доповнюють класичну італійську пасту. Вони гармонійно поєднуються з вершковим та томатним соусом, з різними овочами, грибами та травами. Тому приготувати пасту з мідіями можна ще й досить різноманітними способами. Лови найкращі рецепти в одній добірці!
Зміст
1. Паста з мідіями у вершковому соусі
Така апетитна та ароматна страва – це просто свято на кожен день.
Тобі знадобиться: 200 г спагетті, 150 г мідій, 200 мл вершків, 1 зубчик часнику, 1 ч.л. вершкового масла|мастила|, 1 ст.л. оливкової олії, спеції.
Приготування: Відвари спагетті за інструкцією. Злегка обсмаж часник на суміші двох олій, виклади до нього мідії та смажу ще 3 хвилини на середньому вогні. Влий вершки, доведи соус до кипіння, приправ та виклади в нього спагетті. Перемішай, прогрій все ще 1 хвилину і зніми з вогню.
2. Паста з мідіями у томатному соусі
Готову пасту можна посипати рубаним базиліком або петрушкою.
Тобі знадобиться: 150 г спагетті, 300 г мідій, 4-5 помідорів, 1 цибулина, 2 ст. оливкової олії, 1 ст.л. томатної пасти, 120 мл води, спеції.
Помідори очисти від шкірки і дрібно наріж . Відвари спагетті до готовності. Подрібни та обсмаж цибулю на оливковій олії до легкої рум'яності. Всип помідори, обсмаж ще 5 хвилин і додай томатну пасту з водою. Приправ, протушкуй соус 2-3 хвилини, виклади в нього розморожені мідії і готуй все разом ще 5-7 хвилин. Додай спагетті, прогрій ще 2 хвилини та зніми з вогню.
Зараз читають:15 закусок на чіпсах, які варто приготувати зараз
3. Паста з мідіями, помідорами та базиліком
Класичний італійський рецепт, який нікого не залишить байдужим.
Тобі знадобиться: 250 г спагетті, 200 г мідій, 1 помідор, 4 зубчики часнику, 4 гілочки базиліка, 3 ст.л. оливкової олії, 1 ст.л. лимонного соку, спеції.
Приготування: Відвари спагетті до готовності, розморозь мідії, очисти і дрібно наріж помідори. Подрібни часник та базилік. Злегка обсмаж часник на оливковій олії, додай помідори та смажу 1-2 хвилини. Додай мідії та базилік, приправ, влий лимонний сік і туши всі разом 3-4 хвилини. Виклади спагетті в соус, все перемішай і зніми з вогню.
4. Паста з мідіями та креветками
За бажанням додай трохи соєвого соусу або бальзаміка в вершки.
Тобі знадобиться: 150 г креветок, 150 г мідій, 220 мл жирних вершків, 200 г спагетті, по 2 тріски паприки та італійських трав, 1 ст.л. вершкового масла|мастила|, 2 зубчики часнику, спеції.
Відвари спагетті або макарони до готовності. Злегка обсмаж креветок з мідіями у вершковому маслі та відклади убік. У тій же сковороді обсмаж часник, влий вершки, приправ і доведи до кипіння. Виклади спагетті та морепродукти, перемішай, прогрій ще 2 хвилини та зніми пасту з вогню.
5. Паста з мідіями в томатно-вершковому соусі
Рекомендуємо посипати готову пасту тертим пармезаном.
Тобі знадобиться: 400 г макаронів, 500 г мідій, 4 ст.л. оливкової олії, 2 зубчики часнику, 2 ст.л. томатної пасти, 200 мл вершків, італійські трави, 0,5 ч.л. каррі, спеції.
Приготування: Відваріть макарони за інструкцією на упаковці. Трохи обсмаж часник в олії, додай розморожені мідії та жар 6-7 хвилин. Додай до них томатну пасту, а через 2 хвилини влий вершки і приправ. Протушкуй все разом ще 7-10 хвилин, додай макарони, перемішай і зніми з вогню.
Зараз читають:Абрикоси у власному соку на зиму: 8 найсмачніших рецептів
6. Паста з мідіями в раковинах
Якщо при варінні якісь раковини не розкрилися, тоді їх треба викинути.
Тобі знадобиться: 300 г мідій у раковинах, 250 г спагетті, 60 мл оливкової олії, 1 банка помідорів у власному соку, 180 мл білого сухого вина, 1 щіпка пластівців чилі, 1 ст.л. цедри лимона, 1/2 пучка петрушки, спеції та ароматні трави.
Приготування: Відвари спагетті за інструкцією. Обсмаж часник на оливковій олії, додай нарізані помідори із соком, спеції та 2-3 ложки води. Доведи до кипіння та провари соус 5 хвилин. Окремо залий мідії вином, доведи до кипіння і проварити під кришкою 5-6 хвилин.
Злий вино від мідій у томатний соус. Приправ соус за смаком, провари ще 1 хвилину і вили половину в спагетті. Перемішай пасту, розклади по тарілках, зверху виклади мідії і полів соусом, що залишився. Посип все рубаною петрушкою та цедрою.
7. Паста з мідіями в соусі песто
Ароматний соус песто також пропонуємо приготувати самостійно.
Тобі знадобиться: 200 г мідій, 300 г макаронів, 150 мл 20% вершків, 100 мл оливкової олії, 1 ч.л. лимонного соку, по 25 г листя базиліка та петрушки, 2 зубчики часнику, 15 г пармезану, 15 г волоських або кедрових горіхів, спеції.
Приготування: Промий розморожені мідії та замаринуй їх на 10 хвилин у половині олії з лимонним соком та спеціями. Відвари макарони за інструкцією. Блендером подрібни базилік, петрушку, часник, горіхи, пармезан та ще 50 мл олії. Закип'яти вершки з цим соусом песто, виклади в нього мідії та макарони. Готуй все разом ще 4-5 хвилин.
8. Паста з мідіями під сиром
Мінімалістичний рецепт з легких та доступних продуктів.
Зараз читають:20 оригінальних рецептів із кефіром на сніданок
Тобі знадобиться: 500 г мідій, 200 мл вершків, 200 г макаронів, 50 г твердого сиру, 4 зубчики часнику.
Приготування: Відваріть макарони за інструкцією на упаковці. Злегка обсмаж подрібнений часник у маслі, додай мідії та обсмаж до випаровування зайвої вологи. Влий вершки, приправ, доведи до кипіння і проварити 5 хвилин на слабкому вогні. Виклади макарони на тарілки, поли їх соусом і посип тертим сиром.
9. Паста з мідіями та печерицями
Неймовірно смачна паста для вечері в італійському стилі.
Тобі знадобиться: 100 г спагетті, 150 г печериць, 200 г мідій, 80 мл вершків, 2 зубчики часнику, 30 мл оливкової олії, спеції.
Приготування: Відвари спагетті за інструкцією. Наріж гриби половинками пластинок і злегка обсмаж їх у оливковій олії. Через 4-5 хвилин всип до них мідії, перемішай і смажу ще 3 хвилини. Додай подрібнений часник, влий вершки, приправ та протушкуй соус 2-3 хвилини на середньому вогні. Додай спагетті, перемішай, ще 1 хвилину прогрій і зніми з вогню.
10. Паста з мідіями, креветками та лососем
Сюди найкраще підійдуть дрібні макарони у формі черепашок.
Тобі знадобиться: 280 г макаронів, 350 г філе лосося, 200 г очищених креветок, 200 г мідій, 2 ст.л. вершкового масла|мастила|, 2/3 склянки білого сухого вина, 3 цибулини-шалот, 3/4 склянки жирних вершків, 2 ст.л. рубаної зелені, спеції.
Приготування: Відвари макарони за інструкцією. Подрібни та обсмаж шалот на вершковому маслі до золотистості. Влий вино, виклади шматочки лосося і доведи до кипіння. Туши рибу під кришкою 5-6 хвилин на слабкому вогні, а потім влий вершки, додай зелень, креветок та мідій. Приправ соус, готуй його ще кілька хвилин і в кінці – змішай соус, що вийшов, з макаронами.
Джерело: dietcenter.com.ua