Редька на зиму: 12 легких та смачних рецептів заготовок

Хто б міг подумати, але редька чудово підходить для різних заготовок на зиму. Особливо добре з неї виходять салати та закуски у корейському стилі, проте можна піти далі і навіть приготувати – наприклад, варення з медом чи імбиром. Ділимося 12 смачними рецептами!

Зміст

  • 1. Редька з морквою на зиму
  • 2. Редька із болгарським перцем на зиму
  • 3. Варення з редьки з медом на зиму
  • 4. Варення із чорної редьки з лимоном
  • 5. Овочевий салат із редьки на зиму
  • 6. Салат із редьки з капустою на зиму
  • 7. Маринована редька на зиму
  • 8. Редька по-корейськи на зиму
  • 9. Редька брусочками на зиму
  • 10. Маринована редька з олією на зиму
  • 11. Редька з медом та лимоном на зиму
  • 12. Маринована редька з лимоном на зиму
  • 1. Редька з морквою на зиму

    Найкраще тут використовувати чорну редьку.

    Тобі знадобиться: 1 кг редьки, 200 г моркви, 80 мл яблучного оцту, 20 г солі, 10 г цукру, 4 зубчики часнику, 1 л води.

    Приготування: Натрій очищену редьку і моркву на тертці. Виклади в підготовлені банки нарізаний часник, влий оцет і виклади редьку з морквою. Можеш їх змішати або викласти шарами. Всип сіль і цукор, і залий все окропом. Простерилізуйте заготовки 15 хвилин у киплячій воді і заходьте на зиму.

    2. Редька із болгарським перцем на зиму

    А любителі гострих закусок можуть додати ще трохи перцю чилі.

    Тобі знадобиться: 1/2 болгарського перцю, 300 г редьки, 1 ч.л. солі, 1 зубчик часнику, 1 ст. оцту, 1 ч.л. цукру, 2 гілочки петрушки.

    Приготування: Наріж болгарський перець смужками і залий окропом на 20 секунд. Натріть очищену редьку на великій тертці. Розлий по банкам оцет, виклади нарізаний часник і петрушку. Утрамбуй у банку редьку і перець, а зверху засип все сіллю і цукром. Залий окропом, простерилізуйте банки 10 хвилин і заходьте на зиму.

    Зараз читають:12 швидких рецептів повидла із чорної смородини

    3. Варення з редьки з медом на зиму

    Для оригінального смаку можеш також додати рубані горіхи.

    Тобі знадобиться: 1 кг редьки, 250 г меду, 500 г цукру, імбир.

    Приготування: Очисти і натрій редьку на великій тертці. А потім залий її водою, доведи до кипіння, провари півгодини і відкинь на друшляк. Окремо проваріть мед з цукром до однорідності. У сироп, що вийшов, виклади редьку і подрібнений імбир за смаком. Вари заготовку 20 хвилин|мінути|, помішуючи. Розклади варення у стерилізовані банки і заходи на зиму.

    4. Варення із чорної редьки з лимоном

    Замість шавлії можна взяти розмарин, чебрець чи інші улюблені трави.

    Тобі знадобиться: 1 кг чорної редьки, 1 кг цукру, 500 мл води, 500 г меду, 2 гілочки шавлії, 1 лимон.

    Приготування: Наріж очищену редьку невеликим кубиком, залий солоною водою, залиш на ніч і потім промою. Залий редьку чистою водою, відвари до м'якості і відкинь на друшляк. Звари сироп з 500 мл води та цукру, додай до нього редьку, листочки шавлії, сік та цедру лимона.

    Проварити всі кілька хвилин після повторного кипіння, зняти з вогню і дай охолонути. Повторіть цей крок ще 3-4 рази. Перед останнім варінням – додай мед. Розклади гаряче варення у стерилізовані банки.

    5. Овочевий салат із редьки на зиму

    Повноцінний салат, який відмінно доповнить будь-які гарніри та основні страви.

    Тобі знадобиться: 600 г редьки, 150 г моркви, 150 г болгарського перцю, 1 пучок петрушки, 1 голівка часнику, по 1 ч.л. цукру та солі, 50 мл оцту.

    Натрій моркву і редьку на тертці, наріж болгарський перець соломкою , а петрушку з часником – подрібни. Змішай все разом із сіллю, цукром та оцтом. Щільно поклади овочі в чисті банки і простерилізуйте їх півгодини в киплячій воді. Захід на зиму.

    Зараз читають:15 листкових салатів з корейською морквою, які варто приготувати

    6. Салат із редьки з капустою на зиму

    Готується максимально просто і практично не потребує зусиль.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг редьки, 1,5 кг капусти, 300 г моркви, 300 г цибулі, 100 г петрушки, 100 г зелені селери, 1 головка часнику, 80 мл оцту, 100 г солі, 40 г цукру.

    Приготування: У підготовлені банки виклади часник, всю зелень і розлий половину оцту. Тонко нашаткуй овочі, перемішай і виклади їх туди ж. Засип салат цукром і сіллю, влий оцет, що залишився, і зали окропом. Стерилізуй заготівлі 10-15 хвилин у киплячій воді і закочуй.

    7. Маринована редька на зиму

    Цікава та проста закуска у приємному кисло-солодкому маринаді.

    Тобі знадобиться: 500 г білої редьки, 250 мл винного оцту, 1 ст. насіння гірчиці, 200 г цукру, 1 ч. л. коріандру, 0,25 ч.л. куркуми, спеції.

    Приготування: Очисти та наріж редьку дрібним кубиком. Закип'яти оцет із цукром та всіма спеціями. Виклади в нього редьку, доведи до кипіння, проварити 2-3 хвилини і закатай закуску в стерилізовані банки.

    8. Редька по-корейськи на зиму

    Ще один рецепт гострої маринованої редьки для любителів корейських заготовок!

    Тобі знадобиться: 600 г редьки, 1 ч.л. солі, 2 ст. цукру, 100 мл рисового оцту, 400 мл води, 5 горошин запашного перцю, 1 ст. суміші перців горошком, 3 лаврові листки, 2 щіпки меленого червоного перцю, пластівці чилі, 2 бутони гвоздики, 1 ч.л. куркуми.

    Приготування: Закип'яти воду з цукром, сіллю, спеціями та рисовим оцтом. Виклади в киплячий маринад нарізану тонкими слайсами редьку, доведи до кипіння і закатай в стерилізовані банки.

    9. Редька брусочками на зиму

    Потім її можна додавати до салатів, рагу, супів або інших страв.

    Тобі знадобиться: 500 г редьки, по 1 ст. солі, цукру та оцту, 2 зубчики часнику, 1 перець чилі, 1 ч.л. перцю горошком, 2 лаврові листи.

    У чисті сухі банки розклади часник , лаврові листи, перець горошком і нарізаний чилі. Додай нарізану брусочками редьку, залий окропом, накрий кришками і залиш на 15 хвилин. Після чого злий цю воду, закип'яти і знову залий редьку ще на 15 хвилин. Знову злий, додай сіль, цукор і оцет, закип'яти маринад і залий їм редьку. Закатай банки на зиму.

    Зараз читають:10 простих рецептів узвару з гарбуза

    10. Маринована редька з олією на зиму

    Хрумка та ароматна кисло-солодка закуска з гострим перцем та часником.

    Тобі знадобиться: 1,2 кг редьки, 1 головка часнику, 400 мл олії, 60 мл оцту, по 2 ч.л. паприки, солі, цукру та меленого чорного перцю, 2 ст.л. коріандру.

    Натрій редьку на корейській тертці, подрібни чилі і часник. Нагрій масло з усіма спеціями та залий їм заготівлю. Додай оцет, сіль та цукор, перемішай все разом і залиши заготовку на ніч у холодильнику. Щільно поклади закуску в стерилізовані банки, залий соком, що залишився і простерилізуй ще 15 хвилин. Захід на зиму.

    11. Редька з медом та лимоном на зиму

    Обов'язково зберігай заготівлю у льоху чи холодильнику.

    Тобі знадобиться: 2 редьки, 1 лимон, 200 г меду.

    Натрі очищену редьку на великій тертці. Лимон ошпар окропом і подрібни в блендері разом із цедрою. Змішай лимон із редькою та виклади заготівлю у стерилізовані банки. Залий все медом, закрий та відправь на зберігання.

    12. Маринована редька з лимоном на зиму

    Ароматний маринад із мінімуму інгредієнтів.

    Тобі знадобиться: 300 г редьки, 2 гілочки петрушки, 4 горошини запашного перцю, 1 бутон гвоздики, 1 зубчик часнику, по 1 ч.л. солі та цукру, 2-3 часточки лимона, 1 ст.л. оцту.

    Тонко наріж і виклади редьку в стерилізовану банку з лимоном, часником, петрушкою та спеціями. Залий заготовку окропом на 10 хвилин. Після чого злий цю воду і знову закип'ятити її із сіллю, цукром та оцтом. Залий редьку маринадом, що вийшов, і закатай на зиму.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *