Курячі ніжки з рисом у духовці: 15 чудових рецептів

Якщо тобі потрібна повноцінна ситна страва для всієї родини, тоді курячі ніжки з рисом у духовці – саме те, що треба! Тим більше, що для приготування цієї страви достатньо лише підготувати інгредієнти та трохи запастися терпінням. Знайшли тобі 15 різних рецептів – вибирай за смаком!

Зміст

  • 1. Курячі ніжки з рисом та морквою в духовці
  • 2. Курячі ніжки з рисом у рукаві
  • 3. Курячі ніжки з рисом у горщиках
  • 4. Курячі ніжки з рисом і томатом у духовці
  • 5. Курячі ніжки з рисом у сметані
  • 6. Курячі ніжки з рисом по-мексиканськи
  • 7. Курячі ніжки з рисом та грибами в духовці
  • 8. Курячі ніжки з рисом під сиром
  • 9. Курячі ніжки з рисом та помідорами в духовці
  • 10. Курячі ніжки з рисом та шпинатом у духовці
  • 11. Курячі ніжки з рисом, соєвим соусом та лаймом
  • 12. Курячі ніжки з рисом та яблуками в духовці
  • 13. Курячі ніжки з рисом та ананасом у духовці
  • 14. Курячі ніжки з рисом та кабачками у духовці
  • 15. Курячі ніжки з рисом та капустою в духовці
  • 1. Курячі ніжки з рисом та морквою в духовці

    Почнемо з найпростішого рецепту без добавок та якихось специфічних нюансів.

    Тобі знадобиться: 800 г курячих ніжок, 3 ст. олії, 500 мл води, 200 г рису, 1 морква, 2 зубчики часнику, спеції.

    Приготування: Змішай масло, спеції та тиск часник, і замаринуй у цьому курячі ніжки на 1 годину. Натрій моркву на тертці, обсмаж її до м'якості, додай до неї промитий рис і протушкуй 2-3 хвилини. Виклади рис у форму, залий його водою, зверху виклади курку і накрий усе фольгою. Запікайте страву в духовці близько 1 години при 180 градусах, а за 15 хвилин до кінця – прибери фольгу.

    2. Курячі ніжки з рисом у рукаві

    Будь-які страви, запечені в рукаві – завжди виходять дуже соковитими та ніжними.

    Тобі знадобиться: 6 курячих ніжок, 150 г майонезу, 1 лимон, 150 г рису, 1 ч.л. паприки, спеції.

    Приготування: Змішай майонез, лимонний сік та спеції, і замаринуй курячі ніжки на 1 годину. На цей же час замочи рис у холодній воді. Відправ все в рукав, влий ще 2-3 ложки чистої води і постав блюдо в духовку на 45 хвилин при 200 градусах.

    3. Курячі ніжки з рисом у горщиках

    Перш ніж наповнювати горщики, радимо трохи змастити їх вершковим маслом.

    Тобі знадобиться: 4 курячі ніжки, 180 г рису, 2 зубчики часнику, 2 цибулини, 3 ст.л. соєвого соусу, 1 ч.л. лимонного соку, спеції.

    Приготування: Цибулю наріж кільцями і змішай з курячими ніжками. Змішай соєвий соус, лимонний сік, спеції та давлений часник, і замаринуй у цьому курку з цибулею на пару годин. Виклади в горщики промитий рис, залий водою, щоб вона покривала його на 1-1,5 см, і зверху виклади курячі ніжки із залишками маринаду. Запікай все в духовці 1:00 при 200 градусах.

    Зараз читають:12 рецептів пастили зі сливи, з якими впорається будь-яка господиня

    4. Курячі ніжки з рисом і томатом у духовці

    Точно сподобається любителям гострого!

    Тобі знадобиться: 6 курячих ніжок, 3 склянки води, 1 склянка рису, 5 зубчиків часнику, 1 перець чилі, 1 цибулина, 3 ст.л. томатної пасти, спеції.

    Приготування: Промий та виклади рис у форму для запікання. Засип його дрібно нарізаною цибулею, часником і перцем чилі. Змішай воду з томатною пастою і спеціями, і залий рис цією сумішшю. Курячі ніжки натріть спеціями і теж виклади зверху. Накрий все фольгою і відправь у духовку на 45-50 хвилин при 190 градусах.

    5. Курячі ніжки з рисом у сметані

    Такі ніжки найкраще готувати в горщиках чи порційних формах.

    Тобі знадобиться: 4 курячі ніжки, 8 ст.л. сметани, 8 ст. рису, 1 склянка окропу, 1 пучок кропу, 4 зубчики часнику, 4 ч.л. рослинної олії, 1 морква, 2 цибулини, спеції.

    Приготування: Дрібно наріж цибулю і моркву, і виклади їх у змащені горщики маслом. Засип промитий рис. Натріть курячі ніжки спеціями і давленим часником, і розклади туди ж. Змішай сметану, окріп і рубаний кріп, залий у горщики і відправ все в духовку на 1 годину при 190 градусах.

    6. Курячі ніжки з рисом по-мексиканськи

    Якщо немає готової мексиканської суміші, збери її самостійно – взявши трохи кукурудзи, зеленого горошку та болгарського перцю.

    Тобі знадобиться: 8 курячих ніжок, 1,5 склянки рису, 3 склянки води, 1 фіолетова цибулина, 1 морква, 1 упаковка мексиканської суміші овочів, 2 зубчики часнику, 3 ст.л. олії, спеції.

    Промий рис до прозорої води. Подрібни цибулю, натрій моркву, обсмаж їх до м'якості і виклади разом з рисом у форму для запікання. Засип все мексиканською сумішшю і потім залий водою. Натріть курячі ніжки сумішшю олії, спецій і давленого часнику, і виклади зверху. Запікайте все в духовці 40 хвилин при 190 градусах під фольгою і ще 15 – без неї.

    7. Курячі ніжки з рисом та грибами в духовці

    Якщо хочеш надати рису красивого золотистого відтінку, тоді додай трохи куркуми.

    Тобі знадобиться: 6 курячих ніжок, 1 склянка рису, 2 склянки води, 250 г грибів, 1 цибулина, 1 морква, спеції.

    Приготування: Натріть курку спеціями і залиш маринуватися на 1 годину. Дрібно наріж цибулю, натрій моркву, обсмаж їх 5 хвилин і додай нарізані пластинками гриби. Жар ще 5 хвилин, додай промитий рис, ретельно все перемішай і переклади у форму для запікання. Зверху виклади курячі ніжки, влий воду і запікайте все в духовці близько 1 години при 180 градусах під фольгою.

    8. Курячі ніжки з рисом під сиром

    Дуже смачний і зовсім лінивий рецепт – куди простіше.

    Зараз читають:15 найсмачніших рецептів пиріжків з малиною

    Тобі знадобиться: 8 курячих ніжок, 2 склянки рису, 2 цибулини, 2 моркви, 2 болгарські перці, 200 г помідорів чері, 2 жмені зеленого горошку, 100 г твердого сиру, 4 склянки води, спеції.

    Приготування: Курку натрій спеціями і залиш на півгодини. Промий і виклади рис у змащену олією форму. Подрібни цибулю та моркву, злегка обсмаж їх і виклади на рис. Зверху додай довільно нарізаний болгарський перець та зелений горошок.

    Після чого розклади курячі ніжки, а між ними – половинки помідорів чері. Влий воду і запікайте все в духовці під фольгою 45 хвилин при 180 градусах. Потім зніми фольгу, посип блюдо тертим сиром і допікати ще 15 хвилин.

    9. Курячі ніжки з рисом та помідорами в духовці

    Розсипчастий рис, ніжні та соковиті курячі ніжки – ідеальне поєднання.

    Тобі знадобиться: 6 курячих ніжок, 2 склянки рису, 500 мл бульйону, 1 цибулина, 3 помідори, 4 зубчики часнику, по 1 ч.л. сушеного часнику, базиліка, орегано, коріандру, паприки, розмарину та інших спецій, 2 ст.л. вершкового масла|мастила|, 50 мл оливкової олії.

    Приготування: Змішай оливкову олію зі спеціями і замаринуй у ній курку на 15 хвилин. Помідори очисти від шкірки і наріж кубиком. Подрібни цибулю та часник, виклади все у форму і змішай з промитим рисом.

    Розклади зверху шматочки вершкового масла, влий бульйон і склянку води, а потім виклади курку. Запікайте страву 40 хвилин при 180 градусах під фольгою і ще 20 хвилин без фольги.

    10. Курячі ніжки з рисом та шпинатом у духовці

    Щоб зробити смак страви ще яскравішим – заливай рис не водою, а бульйоном.

    Тобі знадобиться: 4 курячі ніжки, 1 склянка рису, 3 склянки води, 1 морква, 2 цибулини, 300 г шпинату, спеції.

    Приготування: Дрібно наріж цибулю, натрій моркву і обсмаж їх до м'якості. Додай промитий рис, влий половину води та протушкуй 4-5 хвилин. Додай нарізаний шпинат, протушкуй ще 2 хвилини і виклади все у форму. Посип спеціями, і виклади зверху курячі ніжки, також натерті спеціями. Влий воду, що залишилася, і готуй все в духовці 50 хвилин під фольгою при 190 градусах.

    11. Курячі ніжки з рисом, соєвим соусом та лаймом

    Замість лайма можна взяти лимон чи апельсин, але з лаймом виходить набагато цікавіше.

    Тобі знадобиться: 600 г курячих ніжок, 250 г рису, 2 лайми, 5 ст.л. соєвого соусу, 1 ст.л. тертого імбиру, 3 зубчики часнику, 3 ст. олії, спеції.

    Приготування: Змішай соєвий соус, олію, сік одного лайма, тиск часник, імбир і спеції. Замарин курячі ніжки в цьому маринаді на 2 години, а краще на ніч. Промий рис, приваріть його до напівготовності і викладіть у форму. Зверху додай курячі ніжки та нарізаний на часточки другий лайм. Влий залишки маринаду, накрий усе фольгою і запікай 40 хвилин у духовці при 190 градусах.

    Зараз читають:15 найсмачніших рецептів баклажанів з помідорами на зиму

    12. Курячі ніжки з рисом та яблуками в духовці

    Для різноманітності можна замінити половину яблук айвою – вона теж чудово підходить.

    Тобі знадобиться: 8 курячих ніжок, 2 склянки рису, 2 яблука, 2 айви, 50 г вершкового масла|мастила|, 3 ч.л. олії, спеції.

    Приготування: Натріть курку рослинною олією зі спеціями і залиш маринуватися на півгодини. Промий рис, приварити його 3-4 хвилини в киплячій воді, відкинь на друшляк і змішай зі спеціями та вершковим маслом. Виклади рис у форму, на нього – часточки яблук, а на них – курячі ніжки. Запікайте все в духовці 45 хвилин при 180 градусах.

    13. Курячі ніжки з рисом та ананасом у духовці

    Для цього рецепту потрібні консервовані ананаси у сиропі.

    Тобі знадобиться: 4 курячі ніжки, 200 г ананасів, 250 мл ананасового сиропу, 200 г рису, 2 ст.л. соєвий соус, спеції.

    Приготування: Замарин курячі ніжки в соєвому соусі зі спеціями на 1 годину. Промий рис і виклади його у форму. На нього виклади шматочки ананасів, а потім – курячі ніжки. Полей все ананасовим сиропом і запікайте в духовці 1 годину при 180 градусах.

    14. Курячі ніжки з рисом та кабачками у духовці

    Ще й у ніжному вершковому соусі просто неможливо встояти!

    Тобі знадобиться: 8 курячих ніжок, 1 ст. вершкового масла|мастила|, 200 г рису, 1 цибулина, 1 зубчик часнику, 1 кабачок, 600 мл води, 300 мл вершків, 1 ч.л. сушеного часнику, спеції.

    Обсмаж промитий рис на вершковому маслі до легкої рум'яності. Додай нарізану цибулю та смажу ще 2 хвилини. Додай подрібнений часник і нарізаний кабачок, і смажу ще 2 хвилини. Виклади все у форму, а зверху розклади натерту сушеним часником і спеціями курку. Залий все водою з вершками та відправь у духовку на 45 хвилин при 190 градусах під фольгою.

    15. Курячі ніжки з рисом та капустою в духовці

    Ця страва до смаку чимось нагадує ледачі голубці і не вимагає жодних зайвих зусиль.

    Тобі знадобиться: 8 курячих ніжок, 1,5 склянки рису, 2 склянки води, 300 г капусти, 1 цибулина, 1 морква, 2 ст.л. томатної пасти, 1/2 пучка зелені, спеції.

    Приготування: Натріть курячі ніжки спеціями і залиш на 1 годину. Подрібни цибулю, натрій моркву і обсмаж їх до м'якості. Додай нашатковану капусту і пару ложок води, і тушкуй всі 15 хвилин – до м'якості.

    Додай промитий рис, томатну пасту та рубану зелень, протушкуй ще пару хвилин і виклади у форму для запікання. Залий водою, що залишилася, а зверху розклади курку. Запікайте всі разом 45-50 хвилин у духовці під фольгою при 180 градусах. За півгодини – зніми фольгу.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *