Тартар з лосося з авокадо важливо готувати зі свіжих, якісних продуктів: так страва вийде смачним і корисним, не викличе небажаних реакцій (інтоксикації, зараження паразитами). Якщо знайти рибу хорошої якості не вдається, можна замінити її іншою різновидом.
Зміст
Рецепт тартар з лосося та плодів авокадо
Для приготування простим рецептом тартар з лосося потрібно взяти:
- 130 г червоної слабосоленої риби (лосося, сьомги або форелі);
- 0,75 шт. стиглого авокадо;
- 0,5 червоної цибулини середнього розміру;
- 1 ст. л. каперсів;
- оливкова олія;
- сік лимона (натуральний; магазинний з тетрапак не підійде);
- мелений перець.
Подрібнити цибулю і каперси, ретельно перемішати, заправити оливковою олією і посипати перцем. Нарізати невеликими кубиками рибу і авокадо. М’якоть плоду збризнути лимонним соком, щоб уникнути потемніння. Використовуючи форму-кільце, з хліба вирізати коло. Встановити на тарілку.
Зараз читають:Мікродозування мухомора: що це таке та як воно працює?
Викласти рибний шар, зверху помістити кубики авокадо. Поверх розташувати шар з лука і каперсів. Потім знову слід рибний шар, на який викладають зверху авокадо. Отримане блюдо злегка збризкують оливковим маслом, після чого воно готове до подачі.
Рецепт тартар з тунця і плодів авокадо
Тартар з тунця з авокадо теж вийде смачним. Щоб виготовити таку страву, потрібно:
- 600 г філе тунця;
- 2 шт. цибулі-шалот;
- 3 авокадо;
- 200 г томатів-черрі;
- 1 ст. л. каперсів;
- сік 1 лимона середнього розміру;
- 100 мл оливкової олії;
- 1 ч. л. діжонської гірчиці;
- 1 ст. л. соєвого соусу;
- 20 р свіжої петрушки;
- сіль, перець.
Подрібнити кубиками рибу. Дрібно нарізати цибулю, каперси і петрушку, перемішати і заправити сумішшю гірчиці з соєвим соусом. Додати тунець, посолити і поперчити. Витягти м’якоть авокадо з шкірки. Пюрировать її з допомогою виделки.
Зараз читають:Дієта при псоріазі нігтів і волосистої частини голови
Полити лимонним соком, щоб не потемніли. Перемішати з розрізаними на 4 частини томатами черрі. Скориставшись кулінарним кільцем, викласти спочатку овочевий шар, зверху розмістити рибний.
Секрети і тонкощі від кращих кухарів
Щоб дане блюдо французької кухні вийшло більш смачним, слід використовувати тільки свіжі інгредієнти. Рекомендується купувати їх в день приготування. Використовувати попередньо заморожену рибу не варто: вона може розшаровуватися, з-за чого страва вийде не дуже красивим; крім того, гірше будуть і смакові якості.
Для нарізки краще використовувати ніж: кухонний комбайн може зіпсувати структуру тунця або лосося.
Нарізану рибу можна прибрати в холодильник на 1-2 години. Так шматочки стануть більш щільними, набувають необхідну фактуру. Рекомендується помістити її в скляну тару; металеву краще не використовувати, оскільки вона може впливати на смак.
Важливо правильно заготовити рибу. Можна придбати попередньо засолену в магазині, але кращі кухарі рекомендують солити, маринувати самостійно: так можна буде проконтролювати якість продукту. Можна натерти філе сіллю і прянощами, загорнути в харчову плівку і на 2 години помістити в холодильник.
Існують і інші рецепти маринадів, але для приготування потрібно більше часу.
Після змішування рибних компонентів з соусом можна помістити їх у тару і прибрати на 1-2 години в холодильник, або почати їсти приготовану страву негайно. В теплі залишати не слід: з-за змін консистенції тартар може втратити форму; псуватися буде і смак страви. Подавати лососевий варіант рекомендується з маслинами і тонко нарізаним солодким перцем; якщо використовувався тунець, краще подавати з тонкими скибочками молодого редиски і зеленими оливками.
Джерело: dietcenter.com.ua