Якщо тобі хоч раз траплялися десерти з найтоншими нитками тіста – це те саме катаїфі, справжнє східне диво. І його можна приготувати самостійно – все значно простіше, ніж здається. Пропонуємо перевірені рецепти, які вийдуть навіть у новачків. Головне – вияви трохи терпіння!
Зміст
1. Класичне тісто катаїфі
Локшину з цього тесту також називають «волосся ангела» і використовують у багатьох десертах – наприклад, дубайському шоколаді.
Тобі знадобиться: 200 г борошна, 1 яйце, 200 мл води, 1 щіпка солі.
Приготування: Проси борошно і додай до нього інші інгредієнти. Ретельно перемішай тісто – воно буде досить рідким, як на млинці. За допомогою кондитерського мішка виливай його тоненькими смужками на розігріту сковороду, обсмажуйте приблизно по 15 секунд і відразу ж знімай лопаткою.
Зараз читають:Секрети ідеальних некрутих яєць: мистецтво повільного варіння
2. Тісто катаїфі з двох яєць
Дещо інші пропорції, щоб можна було вибрати варіант до душі.
Тобі знадобиться: 400 г борошна, 2 яйця, 300 мл води, 1 щіпка солі.
Приготування: Проси борошно і ретельно змішай усі інгредієнти. Переклади тісто в целофановий пакет або кондитерський мішок і тонким струмком влий його на розігріту сковорідку у вигляді сітки. Обсмажуйте катаїфі близько 15 секунд.
3. Тісто катаїфі з крохмалем
Можеш використовувати будь-який крохмаль, який є у будинку.
Тобі знадобиться: 2 склянки борошна, 1/2 склянки крохмалю, 1 яйце, 300 мл води, 1 ст. олії, 1 ч.л. лимонного соку, 1 щіпка солі.
Приготування: Просійте і перемішайте сухі інгредієнти. Віночком збий яйце з водою, олією та лимонним соком. З'єднай обидві суміші і ретельно збий тісто блендером або міксером. Наливай його тонкими смужками на розігріту сковорідку за допомогою кондитерського мішка та обсмаж ці тонкі нитки. Катаїфі готове!
Зараз читають:12 простих рецептів пшоняної каші з гарбузом у мультиварці
4. Тісто катаїфі без яєць
Завдяки простому складу інгредієнтів його зможе приготувати кожен.
Тобі знадобиться: 200 г борошна, 100 г кукурудзяного крохмалю, 30 мл олії, 400 мл води, 0,5 ч.л. солі.
Приготування: Проси всі сухі інгредієнти і влий туди воду з олією. Ретельно перемішай тісто (щоб у ньому не було грудочок), накрий плівкою, залиш на 15 хвилин, а потім перелий у кондитерський мішок. Обсмаж тонку павутинку катаїфі на розігрітій сковороді.
Джерело: dietcenter.com.ua