Огірки часточками на зиму: 12 найсмачніших рецептів

Є сотні способів заготовити огірки на зиму, і один із них – закатати їх часточками. Виходить готовий салат, який можна одразу подавати до столу. До того ж така закуска цікаво виглядає і відразу привертає увагу. Зібрали для тебе 12 найвдаліших та перевірених рецептів. Огірки краще спочатку вимочити у холодній воді!

Зміст

  • 1. Огірки часточками з оцтом
  • 2. Огірки часточками із цибулею
  • 3. Огірки часточками із часником
  • 4. Огірки часточками з лимонною кислотою
  • 5. Огірки часточками з овочами та лимонною кислотою
  • 6. Огірки часточками на зиму без стерилізації
  • 7. Огірки часточками з лимоном
  • 8. Огірки часточками по-корейськи на зиму
  • 9. Огірки часточками з овочами у томатному соусі
  • 10. Огірки часточками із гірчичним порошком
  • 11. Огірки часточками із зеленню на зиму
  • 12. Огірки часточками польською
  • 1. Огірки часточками з оцтом

    Класичний базовий рецепт – замаринувати огірки в оцті зі спеціями.

    Тобі знадобиться: 4 кг огірків, 1 склянка оцту, 1 склянка олії, 1 склянка цукру, 100 г солі, 1 головка часнику, спеції.

    Приготування: Наріжте огірки часточками, подрібніть часник і змішайте разом всі інгредієнти. Залиш заготовку на 2 години, а потім щільно поклади в банки і стерилізуй їх 20 хвилин у каструлі з окропом. Захід огірки на зиму.

    2. Огірки часточками із цибулею

    Смачний, ароматний та хрумкий салат, в якому немає нічого зайвого.

    Тобі знадобиться: 1 кг огірків, 1 цибулина, 30 г кропу, 4 зубчики часнику, 40 г цукру, 25 г солі, 50 мл олії, 50 мл оцту, 4 горошини запашного перцю.

    Приготування: Наріж огірки часточками, цибуля – півкільцями, а часник і кріп – дрібно порубай. Змішай всі інгредієнти та залиш заготовку на 2 години при кімнатній температурі. Щільно поклади в підготовлені банки, простерилізуй їх ще 15 хвилин у киплячій воді і заходьте на зиму.

    3. Огірки часточками із часником

    Цей рецепт точно сподобається любителям пікантних часникових закусок.

    Зараз читають:20 простих рецептів пасти з креветками у вершковому соусі

    Тобі знадобиться: 2 кг огірків, 2 головки часнику, 3 ст. цукру, 1,5 ст. солі, 1 ч. л. чорного меленого перцю, 80 мл оцту, 100 мл олії.

    Наріж огірки часточками, пропусти часник через прес, змішай всі інгредієнти і залиш на 2 години. Щільно поклади заготовку в чисті банки, простерилізуй їх у киплячій воді ще 20 хвилин і закатай кришками.

    4. Огірки часточками з лимонною кислотою

    Спеціально для тих, хто уникає використання оцту в кулінарії!

    Тобі знадобиться: 1,5 кг огірків, 1 цибулина, 3 зубчики часнику, 1,2 л води, 55 г солі, 35 г цукру, 6 г лимонної кислоти, спеції.

    Приготування: Наріж огірки часточками, а цибуля – півкільцями. Додай часник та спеції, і щільно склади все у підготовлені банки. Залий окропом і залиш на 10 хвилин під кришкою. Злий цю воду і закип'ятити її повторно з цукром, сіллю та лимонною кислотою. Залий назад у банки і заходи огірки на зиму.

    5. Огірки часточками з овочами та лимонною кислотою

    Повноцінний овочевий салат на зиму, і знову без оцту просто знахідка.

    Тобі знадобиться: 1 кг огірків, 100 г болгарського перцю, 100 г моркви, 50 г цибулі, 30 г часнику, 10 г зелені, 2 лаврові листки, 30 г солі, 50 г цукру, 10 г лимонної кислоти, 1 л води.

    Приготування: Наріж огірки часточками і довільно наріж решту овочів. Розклади все в банки з лавровим листком, зеленню та часником. Зали окропом і залиш на 20 хвилин під кришками. Злий цю воду і знову закип'ятити її з цукром, сіллю та лимонною кислотою. Залий назад і закатай заготовку.

    6. Огірки часточками на зиму без стерилізації

    Дуже швидкий та зручний рецепт навіть для тих, хто не сильний у приготуванні заготовок на зиму.

    Тобі знадобиться: 2-3 кг огірків, 1/2 головки часнику, 3 парасольки кропу, спеції, 1 л води, 1 ст. солі, 1 ч. л. лимонної кислоти, 1 ст. цукру.

    Зараз читають:20 відмінних ПП-смузі на будь-який смак

    Приготування: Вимий банки содою. Розклади в них нарізані часточками огірки з часником, кропом та спеціями. Залий окропом і залиш на 20 хвилин під кришками. Злий цю воду, додай у неї цукор, сіль та лимонну кислоту, і знову доведи до кипіння. Залий огірки цим маринадом і заходь на зиму.

    7. Огірки часточками з лимоном

    Лимон покращує збереження заготівлі та надає їй цікаві смакові нотки.

    Тобі знадобиться: 2,5 кг огірків, 3 парасольки кропу, по 3 листки вишні та смородини, 6 зубчиків часнику, 2 ст.л. цукру, 2 ст. солі, 1 ч. л. лимонної кислоти.

    Приготування: Наріж огірки часточками, а лимон – тонкими кружальцями. Виклади їх у чисті банки з часником, кропом та листям. Залий заготовки окропом і залиш на 15 хвилин під кришками. Злий цю воду і знову закип'ятіть її з сіллю, цукром і лимонною кислотою. Залий назад і заходи банки на зиму.

    8. Огірки часточками по-корейськи на зиму

    Якщо хочеш зробити огірки ще гострішими, додай перець чилі до смаку.

    Тобі знадобиться: 2 кг огірків, 1 упаковка приправи для корейської моркви, 4 зубчики часнику, 125 г цукру, по 125 мл олії та оцту, по 1 ст.л. солі та перцю, 1 л води, 1 ч.л. коріандру.

    Приготування: Наріж огірки часточками. Змішай решту інгредієнтів у маринад, залий їм огірки і залиш на 5 годин або на ніч. Щільно розклади заготівлю в банки, простерилізуйте їх 15 хвилин і закатай на зиму.

    9. Огірки часточками з овочами у томатному соусі

    Подавай заготівлю як салат, закуску чи просто як доповнення до основної страви.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг огірків, 400 г моркви, 1 болгарський перець, 1,5 кг помідорів, 2 ст. солі, 100 мл олії, 1 ст.л. цукру, 2 ст. оцту, 3 зубчики часнику.

    Наріж огірки часточками, солодкий перець – соломкою, а морква – натрій на тертці. Очисти помідори від шкірки та подрібни в блендері. Змішай томати, олію, склянку води, сіль і цукор, доведи до кипіння і проварити 7 хвилин. Додай моркву та перець, провари ще 15 хвилин і потім додай огірки. Через 5 хвилин додай тиск часник, і ще через 2 хвилини – оцет. Закатай заготівлю у стерилізовані банки.

    Зараз читають:10 соусів із жовтої сливи, які готуються простіше простого

    10. Огірки часточками із гірчичним порошком

    Гірчичний порошок – найкращий спосіб додати огіркам пікантну гостроту.

    Тобі знадобиться: 4 кг огірків, 1 склянка цукру, 80 г солі, 1 склянка оцту, 1 склянка олії, 2 ст.л. гірчичного порошку, 1 головка часнику, спеції.

    Наріж огірки часточками , змішай разом всі інгредієнти і залиш на пару годин. Потім щільно поклади заготовку в банки, залий соком, що виділився і простерилізуй ще 15 хвилин в киплячій воді. Захід огірки на зиму.

    11. Огірки часточками із зеленню на зиму

    Прекрасна освіжаюча закуска, що постійно нагадує про літо.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг огірків, 1 пучок кропу, 1 пучок кінзи, 1 пучок петрушки, 1 ст.л. перцю та насіння гірчиці, 1 головка часнику, 100 г цукру, 1,5 ст.л. солі, по 100 мл рослинної олії та оцту.

    Приготування: Наріж огірки часточками, подрібни часник і зелень і змішай разом всі інгредієнти. Залиш заготовку настоятися на 2 години, розклади в чисті банки, простерилізуй їх ще 15 хвилин і заходи на зиму.

    12. Огірки часточками польською

    Цей рецепт відмінно підходить, щоб врятувати огірки, що переспіли, з якими не знаєш що робити.

    Тобі знадобиться: 4 кг огірків, 1 склянка цукру, 1 склянка олії, 1 склянка оцту, 3 ст.л. солі, 2 цибулини, 1 пучок зелені, 2 перцю чилі, 2 ст. насіння гірчиці, 1 ст. насіння кропу, 1 головка часнику.

    Приготування: Наріж огірки часточками. Довільно подрібни часник, цибулю, зелень та чилі. Змішай всі інгредієнти та залиш настоятися на 1,5 години. Розклади заготівлю по банкам, простерилізуй ще 15 хвилин і закатай.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *