Локшина фунчоза – чудовий інгредієнт для домашніх салатів. Її достатньо лише залити окропом, вона добре поєднується з будь-якими овочами і при цьому робить салат більш ситним та оригінальним. Особливо ця добірка рецептів припаде до смаку любителям азіатської кухні!
Зміст
1. Салат з фунчозою та болгарським перцем
Легкий та базовий рецепт салату з мінімуму інгредієнтів.
Тобі знадобиться: 50 г фунчози, 100 г болгарського перцю, 2 ч.л. кунжуту, 2 ст.л. винного чи яблучного оцту, сіль.
Приготування: Приготуй фунчозу і наріж солодкий перець тонкою соломкою. Змішай їх разом, посоли, заправи оцтом і залиш на 2 години. Посип готовий салат кунжутом.
2. Салат з фунчозою, корейською морквою та маринованими грибами
Готується буквально за 5-7 хвилин, зате тішить насиченим смаком.
Тобі знадобиться: 50 г фунчози, 1 болгарський перець, 150 г корейської моркви, 1 огірок, 100 г маринованих грибів, 2 ст. соєвого соусу.
Приготування: Запар фунчозу, тонко наріж овочі, а гриби – наріж пластинками. Додай корейську моркву і заправ салат соєвим соусом.
3. Салат з фунчозою та баклажанами
Перед подачею рекомендуємо настоятися салату в холодильнику хоча б 30 хвилин.
Тобі знадобиться: 50 г фунчози, 300 г баклажанів, 80 г моркви, 0,5 ч.л. цукру, 1 ст. яблучного оцту, 1 зубчик часнику, 3 ст. рослинної олії, 2 щіпки солі.
Приготування: Натрій моркву на корейській тертці, розімни її з цукром, сіллю і яблучним оцтом, і залиш на 10 хвилин. Запар фунчозу за інструкцією на упаковці. Наріж баклажани середніми шматочками і обсмаж їх у маслі до м'якості. Змішай всі інгредієнти разом і додай подрібнений часник.
Зараз читають:20 страв із пельменями, перед якими неможливо встояти
4. Салат з фунчозою та морською капустою
Пікантний салат для шанувальників китайської та японської кухні.
Тобі знадобиться: 200 г морської капусти, 100 г фунчози, 1 морква, 2 цибулини, 3 зубчики часнику, 2 ст.л. кунжуту, 20 мл лимонного соку, 4 ст. оливкової олії.
Тонко наріж і обсмаж цибулю з морквою в олії до м'якості . Додай кунжут з часником, перемішай і смажу ще 1 хвилину. Запар фунчозу, подрібни морську капусту, перемішай салат і збризкати його лимонним соком.
5. Салат з фунчозою та авокадо
Щоб зробити його більш ситним, додай трохи шинки.
Тобі знадобиться: 50 г фунчози, 1 огірок, 50 г авокадо, 100 г адигейського сиру, 1 ст. оливкової олії, спеції.
Приготування: Приготуй фунчозу за інструкцією на упаковці. Наріж решту інгредієнтів приблизно однаковими шматочками, змішай салат і збризни його оливковою олією. Приправ за смаком.
6. Салат з фунчозою та морквою по-корейськи
Перед подачею радимо посипати салат кунжутом або рубаною зеленою цибулею.
Тобі знадобиться: 50 г фунчози, 100 г моркви по-корейськи, 1-2 огірки, 1 болгарський перець, 3 ст. оливкової олії, 2 ст.л. соєвого соусу, 1 ч.л. цукру, 1 ст. рисового оцту, спеції.
Приготування: Запар фунчозу, наріж овочі тонкою соломкою і змішай салат. Окремо змішай оливкову олію та інші інгредієнти для заправки. Поли нею салат, готово!
7. Салат з фунчозою та броколі
Щоб броколі не пожовкла, швидко остуди суцвіття у холодній воді.
Тобі знадобиться: 100 г фунчози, 150-200 г броколі, 1/2 авокадо, 1 пучок зелені, 2 ч.л. води, 2 ч. л. соєвого соусу, 1 ч.л. лимонного соку, 1 ч. л. зернистої гірчиці, 1 ч.л. тахіні.
Приготування: Приготуй фунчозу, подрібни зелень і тонко наріж авокадо. Суцвіття брокколі приваріть до бажаної м'якості. Змішай воду, соєвий соус, лимонний сік, тахіні та зернисту гірчицю. Полів салат заправкою, що вийшла, і перемішай.
Зараз читають:Подосиновики на зиму: 8 смачних та оригінальних рецептів
8. Салат з фунчозою, капустою та печерицями
Добре підійде звичайна білокачанна капуста, особливо молода.
Тобі знадобиться: 200 г печериць, 100 г фунчози, 200 г капусти, 100 г моркви, 100 г цибулі, 1 ст. олії, 30 мл соєвого соусу, 1 зубчик часнику, 15 г гірчиці, 1 ст.л. лимонного соку.
Приготування: Змішай соєвий соус, олію, лимонний сік, гірчицю та подрібнений часник. Тонко наріж і обсмаж печериці з цибулею та морквою до готовності. Запар фунчозу за інструкцією. Нашаткуй і злегка розімні капусту, змішай всі інгредієнти і полів салат заправкою.
9. Салат з фунчозою, корейською морквою та огірками
Для кольору та аромату можна додати трохи рубаної кінзи або петрушки.
Тобі знадобиться: 50 г фунчози, 100 г корейської моркви, 100 г огірка, 1 ч.л. лимонного соку, 1 ст. олії, спеції.
Приготування: Приготуй фунчозу, а огірок – натрій на корейській тертці. Змішай все з корейською морквою і заправ салат олією з лимонним соком і спеціями.
10. Салат з фунчозою, овочами та кунжутною заправкою
Особливість цього рецепту саме у заправці, яку краще приготувати заздалегідь.
Тобі знадобиться: 200 г фунчози, 100 г болгарського перцю, 30 г моркви, 50 г огірка, 10 г кунжуту, 50 мл соєвого соусу, 10 мл рисового оцту, 30 мл кунжутної олії, 3 г меленого імбиру, коріандру, 7 г сушеної кінзи, 1 щіпка коричневого цукру, 5 г морської солі, 1 щіпка кайєнського перцю.
Приготування: Приготуй фунчозу і дуже тонко наріж всі овочі. Змішай решту інгредієнтів до однорідності, і в кінці – додай подрібнений часник і кунжут. Заправ салат і дай йому настоятися 30-40 хвилин.
11. Салат з фунчозою та пекінською капустою
Поживний та смачний салат на обід чи вечерю.
Тобі знадобиться: 60 г фунчози, 150 г пекінської капусти, 30 г волоських горіхів, 30 г арахісу, 1,5 ст. олії, 15 мл соєвого соусу, 1 ст.л. бальзаміка, 2 щіпки меленого імбиру, 5 г перцю чилі.
Приготування: Приготуй фунчозу, тонко наріж пекінську капусту, подрібни горіхи та перець чилі. Змішай інші інгредієнти для заправки та полів нею салат.
Зараз читають:15 найкращих радянських салатів на святковий стіл
12. Салат з фунчозою, овочами та ковбасою
Готується просто і швидко, а виходить смачним та ситним.
Тобі знадобиться: 150 г фунчози, 150 г ковбаси або шинки, 1 огірок, 1 морква, 1 зубчик часнику, 30 мл оливкової олії, сіль.
Приготування: Морква натрій на корейській тертці і злегка обсмажити в оливковій олії. Запар фунчозу, подрібни часник і тонко наріж огірок з ковбасою. Змішай інгредієнти та посоли салат.
13. Салат з фунчозою, овочами та млинцями
Ти можеш знати його під назвою «Харбінський салат».
Тобі знадобиться: 100 г фунчози, 2 яйця, 150 г пекінської капусти, 1-2 моркви, 1 огірок, 2 ч.л. кунжуту, сіль, 1 ч.л. коричневого цукру, 1 ст. соєвого соусу, 1 ст.л. кунжутної олії, 1 ч.л. 6% оцту чи лимонного соку.
Приготування: Змішай кунжутну олію, соєвий соус, цукор та оцет до однорідності. Наріж пекінську капусту і натрі огірок з морквою на корейській тертці. Запар фунчозу за інструкцією на упаковці. Віночком збий яйця, присоли та обсмаж на сковороді тонкі яєчні млинці. Згорни ці млинці в рулет і наріж локшиною. Змішай усі інгредієнти для салату із заправкою.
14. Салат з фунчозою та редькою
Для більш ситної версії – доповни салат яловичиною чи свининою.
Тобі знадобиться: 200 г фунчози, 50 капусти, 50 г болгарського перцю, 30 г моркви, 100 г редьки, 1 цибулина, 20 г зеленої цибулі, 3 зубчики часнику, 25 мл соєвого соусу, спеції.
Приготування: Запар фунчозу, подрібни часник і зелену цибулю, і тонко наріж всі овочі. Заправи салат соєвим соусом зі спеціями.
15. Салат з фунчозою та кукурудзою
Такий яскравий, що одразу викликає апетит навіть одним своїм виглядом.
Тобі знадобиться: 50 г фунчози, 1 яйце, 50 г пекінської капусти, 100 г консервованої кукурудзи, 100 г огірка, зелень, оливкова олія, спеції.
Приготування: Запар фунчозу, відвари і наріж яйце кубиком, тонко наріж інші овочі. Додай кукурудзу та подрібнену зелень. Заправ салат оливковою олією зі спеціями.
Джерело: dietcenter.com.ua