Волокна є у будь-якого м'яса, оскільки по суті це м'язова тканина. Щоб зрозуміти, про що точно йдеться, достатньо відварити шматок яловичини й спробувати розділити його виделкою. Якщо м'ясо добре приготовлене, воно легко розійдеться на "нитки". Це і є волокна. І важливо навчитися визначати, як вони розташовані, щоб м'ясо завжди виходило соковитим і м'яким. Мова в першу чергу про телятину та яловичину, інформує Ukr.Media.
Визначити напрямок волокон буває простіше на стейках. Наприклад, на фланк стейка — відрубі з черевної частини корови. Орієнтуйтеся по тому, як розташовуються білі прожилки.
Чому важливо різати м'ясо поперек волокон
Це потрібно в першу чергу для того, щоб ви отримали максимальне задоволення від продукту. Має значення не тільки вік тварини, тип відрубу, умови зберігання, кількість жиру тощо. Але й те, як ви наріжете м'ясо. Роблячи це поперек волокон, а не вздовж, ви вкорочуєте їх. М'ясо стане м'якшим, його буде легко прожувати.
Як правильно розрізати м'ясо поперек волокон
Шефи радять — перед тим, як почати працювати з м'ясом, дайте йому полежати протягом 15-20 хвилин при кімнатній температурі. Потім підготуйте гострий ніж та дошку. Бажано дерев'яну.
Уважно огляньте обраний вами шматок м'яса. Визначте, як розташовуються волокна і покладіть його так, щоб вони йшли паралельно довгій стороні дошки. Нагадаємо, волокна — це лінії м'язової та жирової тканин. Якщо сумніваєтесь, огляньте шматок з кількох сторін.
Візьміть ніж і поставте його під кутом 45 градусів. Наріжте м'ясо вниз і поперек волокон. Потім готуйте його улюбленим способом.
Джерело: ukr.media