“Виходить насичено бордового кольору”: Завдяки цій хитрій технології борщ завжди буде такий

Кухарі поділилися однією хитрістю, завдяки якій борщ завжди виходить насичено бордового кольору. Таким чином можна готувати борщ з будь-яким м'ясом або тільки з овочами. Смак різний, але колір завжди яскравий, інформує Ukr.Media.

Інгредієнти:

  • 850 г яловичини (на кістці)
  • 450 г буряка
  • 200 г свіжої капусти
  • 2 шт. картоплі
  • 2 шт. ріпчастої цибулі
  • 1 морква (велика)
  • 4 зубчики часнику
  • 3 ст. л. олії
  • 1 ст. л. томатної пасти
  • 1 ст. л. оцту (9%)
  • 0,5 ч. л. цукру
  • спеції, сіль на смак

Візьміть м'ясо, розріжте на декілька частин, покладіть в каструлю і залийте холодною водою. Доведіть до кипіння, зніміть піну. Потім додайте цибулю, моркву, лавровий лист, мелений перець, сіль і варіть 1,5-2 години.

В цей час на сковороду з олією викладіть нарізаний соломкою буряк і обсмажте 20 хвилин, помішуючи. Моркву наріжте тонкою соломкою, цибулю дрібно і відправте на сковороду з буряком. Смажте, помішуючи, близько 10 хвилин.

До овочів додайте цукор, томатну пасту, перемішайте та обсмажуйте 2-3 хвилини.

Далі потрібно приготувати буряковий відвар. Буряк очистьте, наріжте скибочками, викладіть в ківш, залийте водою, додайте оцет і сіль. Варіть мінімум 20-25 хвилин.

Готове м'ясо та овочі дістаньте з бульйону, м'ясо остудіть. Бульйон можна процідити.

Потім у бульйон відправте нарізану кубиками картоплю і нарізану соломкою капусту. Варіть 15 хвилин.

Потім у каструлю викладіть обсмажені овочі та нарізану на невеликі шматочки яловичину. Влийте буряковий відвар у каструлю до країв, і борщ одразу набуває більш насиченого кольору.

Після закипання варіть 10 хвилин. Потім спробуйте на сіль, додайте мелений перець, подрібнений часник, зелень. Далі приберіть з плити та залиште настоятися 20-30 хвилин.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *