Як я варю яйця без кип’ятіння: виходить корисніше і смачніше

Усі, з ким я поділилася цим методом, тепер готують яйця тільки так. Спробуйте і ви, якщо ще не знали про цей простий спосіб, інформує Ukr.Media.

Цей спосіб я відкрила випадково. Одного вечора в нас вимкнули електроенергію.

Я саме поставила на плиту каструлю, поклала яйця, вони тільки-но закипіли — і раптом усе, темрява… У нас усе електричне, газу немає.

Так я відкрила новий спосіб приготування яєць!

Все дуже просто:

  • Ставлю на плиту каструлю з водою, кладу попередньо ретельно вимиті яйця.
  • Доводжу воду до кипіння (краще під кришкою) і відразу вимикаю плиту. Якщо вода кипіла без кришки, каструлю потрібно обов'язково накрити.
  • Залишаю яйця у гарячій воді.
  • Час приготування залежить від ваших уподобань:

    • Рідкі жовтки — 3 хвилини;
    • У "мішечок" — 6 хвилин;
    • Круто зварені — 8-9 хвилин.

    Після цього яйця дістаю з гарячої води й охолоджую. Якщо потрібно, можна залишити їх у воді до повного охолодження — яйця не переваряться.

    Переваги цього методу:

    • Яйця ніколи не тріскаються під час приготування.
    • На жовтках не з'являється темний обідок.
    • Білок виходить значно ніжнішим.
    • А ще це допомагає економити газ або електроенергію!

    Джерело: ukr.media

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *