Сало — корисний продукт, який люблять багато хто, тому нерідко постає питання, як же його правильно вибрати. Орієнтуватися слід на чотири параметри, інформує Ukr.Media.
Перше, на що слід звернути увагу, це на товщину шматка. Вона має бути від трьох до шести сантиметрів. Якщо цей критерій дотримано, то свиня не була старою, а отже, продукт буде м'яким навіть біля шкурки.
Другий критерій – колір шкурки. Шкурка має бути світлою і без щетини. Важливо пам'ятати, що шкурка буває темною через те, що її обпалили. У цьому разі на ній будуть добре помітні нерівномірні сліди підпалин.
Ще один пункт, третій, на який слід звернути увагу, — колір самого сала. Він має бути білим або ніжно-рожевим у центрі, допускаються і рожеві вкраплення. Сало в жодному разі не має бути жовтим — це свідчить про те, що продукт зіпсований.
Четвертий крок на шляху до купівлі смачного сала — запах. Продукт може або нічим не пахнути, або пахнути свіжістю — обидва варіанти говорять, що перед вами чудовий кандидат на придбання. Не варто купувати заморожене сало на несанкціонованих ринках.
Важливо, щоб за щільністю сало було ніжним. На форумах пишуть, що ніж має входити в продукт ледь не як у масло.
Джерело: ukr.media