
Як правильно варити макарони?
Головна пропорція: 100 г макаронів на 1 літр води. Відповідно стандартна пачка 0,5 кг на 5 літрів води, інформує Ukr.Media.
Ця кількість води дозволяє використовувати макарони для гарніру без додаткового промивання.
- 
Використовуйте макарони із твердих сортів пшениці. 
- 
Вони краще тримають форму і не перетворюються на кашу, до того ж вони смачніші. 
- 
Використовуйте 5 літрів води, щоб зварити пачку макаронів. 
- 
Воду слід довести до кипіння. 
- 
Солити можна будь-коли. 
- 
Якщо солитимете киплячу воду, будьте дуже обережні. 5 г солі на 1 літр, це чайна ложка без верху. 
- 
Коли вода закипіла занурьте в неї макарони. 
- 
Відразу ж їх перемішайте. 
- 
Нагрів не знижуйте до другого закипання води. 
- 
Після того, як вода повторно закипіла, нагрівання можна зменшити. 
- 
Виробник макаронів зазвичай пише час варіння. 
- 
Під час варіння макарони акуратно перемішати 2-3 рази. 
До якої стадії варити?
- 
Якщо ви робите пасту з соусом чи салат, тоді варіть до стану al dente, це трохи недоварена паста. 
- 
Якщо на упаковці написано 12 хвилин, то за 10 хвилин треба пробувати. 
- 
Якщо варите їх для гарніру, тоді за часом на упаковці. 
Промивати холодною водою чи ні?
- 
Для гарніру — не треба. 
- 
Для салату — краще промити, тоді процес розм'якшення зупиняється. 
- 
Злийте воду з макаронів. 
- 
Можна додати трохи олії. 
Джерело: ukr.media



