У Кропивницькому районі виявили грип птиці (ФОТО)

До Кропивницького районного управління головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області надійшло повідомлення щодо загибелі свійської птиці в приватному домоволодінні в с. Созонівка Кропивницького району.

Спеціалісти районного управління та ветеринарної лікарні терміново виїхали на місце події для проведення епізоотичного розслідування, повідомили в пресслужбі Держпродспоживслужби.

“На момент обстеження особистого господарства було виявлено загиблу птицю (3 курей, 1 качку та 1 гуску), в наявної живої птиці спостерігались клінічні ознаки пташиного грипу: відмова від корму та води, пригнічений стан, діарея, ціаноз гребня. Зі слів власниці, починаючи з 16 вересня загинуло 58 курей, 6 качок, 22 індика та 7 гусей, всього ж у господарстві утримувалось 128 птахів”, – йдеться в повідомленні.

Падіж сільськогосподарської птиці виявлено і в сусідньому домоволодінні. Захворювання розпочалося 17 вересня і з цього часу загинуло 60 курей, 14 качок та 19 гусей.

Ветеринарні фахівці відібрали патологічний та біологічний матеріал, який направили до Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (м. Київ).

 За результатами досліджень у зразках, відібраних у одному з приватних господарств, було виявлено РНК вірус грипу типу А субтипу Н5.

З метою локалізації та ліквідації спалаху проведено засідання місцевої державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Кропивницькій РДА, під час якої визначено: інфіковану, буферну зони та зону спостереження (нагляду).

Джерело: zpu.kr.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *