Багато хто з нас стикався з проблемою, коли в холодильнику наша улюблена шинка швидко покривалася неприємним слизом. Але ж так не повинно бути, адже кожен хоче насолоджуватися смаком цього делікатесу якомога довше. Дізналися секрет, як правильно зберігати таке м'ясо, щоб воно довше зберігало свіжість і не псувалося, інформує Ukr.Media.
Коли на шинці, що опинилася в нашому холодильнику, з'являється слизька плівка, вона втрачає свою цінність, а ми — апетит до цього продукту.
Річ у тім, що багато хто робить велику помилку — зберігає шинку в поліетиленових пакетах або вже відкритих вакуумних упаковках. А такий спосіб зберігання прискорює псування продукту. А як тоді потрібно?
Якщо ви хочете, щоб шинка не стала слизькою, підготуйте скляну посудину і наріжте аркуші паперу для випічки або пергаментного паперу. Покладіть на дно папір, потім шинку і знову папір. Таким чином послідовно укладайте шматки шинки.
При цьому, м'ясо повинно мати доступ до повітря, тому не закривайте контейнер щільно, а акуратно накрийте кришкою.
Яку полицю для шинки вибрати в холодильнику?
Контейнер із шинкою має стояти на середній полиці холодильника. Саме там оптимальні умови для її зберігання.
Також варто пам'ятати, що не потрібно запасатися занадто великою кількістю м'яса, бо воно зіпсується. Краще купувати менше і частіше.
Джерело: ukr.media