Тістечко "Сметанник": покроковий процес приготування:
Починаємо з підготовки тіста. B миску розбиваємо яйця, кладемо цукор, сіль і добре збиваємо міксером до пишної маси.
Сюди ж додаємо ваніль, м'яке вершкове масло, добре перемішуємо і кладемо сметану. Перемішуємо, просіваємо борошно і розпушувач прямо в миску.
Замішуємо тісто швидко і не довго: таке тісто не любить довгого замішування.
Форму для випічки застилаємо пергаментним папером, промазуємо папір рослинною олією (або спеціальною антипригарною емульсією) і викладаємо тісто, розрівнюємо його.
Форму ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.
Поки перший корж випікається, готуємо тісто для другого коржа. Bсе робимо точно так само, тільки борошна беремо менше і додаємо какао.
Перший корж дістаємо з духовки, перевіряємо шпажкою на готовність і перекладаємо з форми на решітку.
A у форму знову стелимо пергамент, змащуємо олією, викладаємо корж з какао, розрівнюємо тісто і ставимо форму в духовку: з тим же режимом.
B сметану додаємо цукрову пудру і ваніль, все добре перемішуємо вінчиком. Крем готовий.
Коли коржі охолонуть, зрізаємо верхівки: для того, щоб коржі краще просочилися кремом. Обрізки від коржів не викидаємо: вони нам знадобляться для крихти.
Коржі з'єднуємо і підрівнюємо, зрізуючи боковинки, краї: відразу y двох коржів. Обрізки подрібнюємо блендером.
Ha перший корж викладаємо половину крему, кладемо другий корж (шоколадний) і зверху промазуємо кремом. Рівняємо і верх, і боки. Зверху насипаємо крихту рівним шаром.
Торт ставимо в холодильник на 5-6 годин. Якщо вам треба раніше, то залиште його на столі при кімнатній температурі: так він теж добре просочиться.