Такий звичайний і безпечний на перший погляд продукт, як йогурт, може стати причиною виникнення алергії і аутоімунних захворювань, а також спровокувати підвищення цукру в крові. Про це попередили лікарі-дієтологи, інформує Ukr.Media.
За їх словами, у деяких людей може бути непереносимість йогурту, про яку вони не знають. В такому випадку його вживання може привести до підтримки патогенної кишкової флори і зниження імунітету, а також спровокувати нові проблеми, які не завжди можна пов'язати з молочним продуктом.
Зрештою це може призвести до хронічного запального захворювання щитоподібної залози (аутоімунного тиреоїдиту) або інших аутоімунних проблем, пов'язаних з роботою кишечника, суглобів або когнітивною функцією. При цьому ще більше погіршити ситуацію можуть йогурти з різними добавками. Вони можуть викликати алергічну реакцію, попередили лікарі.
Солодкий йогурт може підвищити рівень цукру в крові, в результаті при регулярному вживанні підтримуються метаболічні порушення, пов'язані з інсулінорезистентністю і діабетом, пояснили медики.
Крім того, варто стежити за умовами зберігання йогуртів. Важливо, щоб вони зберігалися в певних умовах, зазначених на упаковці. Якщо цього не робити, можна з легкістю отримати харчове отруєння.
Джерело: ukr.media