У Кропивницькому «Омікрон» поступово витісняє «Дельту»

Щодня медики Кропивницького спостерігають зростання кількості інфікувань на COVID-19 .

Про це повідомила на пресконференції у міській раді начальниця управління охорони здоров’я Оксана Макарук сьогодні, 25 січня.

Так, в обласному центрі за добу, що минула, зафіксували 35 нових та два летальні випадки. 

«Ми увійшли у четверту хвилю коронавірусної епідемії, яка характеризується спадом кількості заражень штамом «Дельта», на зміну якому поступово приходить «Омікрон». Сьогодні на лікуванні в стаціонарі № 1 Центральної міської лікарні перебувають 74 хворих на ковідну пневмонію, з них – чотири дитини. В реанімаційному відділенні знаходяться дев’ятеро містян, на апараті штучної вентиляції легень — 3 особи. Амбулаторно лікуються 217 чоловік», – зазначила посадовиця.

За її інформацією, штам «Омікрон» характеризується підвищеною заразністю, тож прогнозується принаймні вдвічі більша кількість випадків захворювання. Характерними проявами є нежить, біль у горлі, слабкість, головний біль, лихоманка може бути виражена не яскраво. Втрата ж  смаку і нюху «Омікрону» не властиві.

Серед тих, хто захворів, переважає молодь. Більш вразливими є також і діти. У групі ризику залишаються люди вікової категорії 60+ і ті, хто страждає на хронічні захворювання.

Та разом з цим, у місті значно зменшилася кількості охочих вакцинуватися.

«Нагадую, що найбільш дієвими способами уникнути зараження та пов’язаних із ним серйозних наслідків залишається дотримання масочного режиму та вакцинація», – пані Макарук.

Джерело: zpu.kr.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *