Вчені виявили, що ризик розвитку діабету підвищується у людей, які вживають багато яєць

Зловживаючи споживанням яєць, можна заробити діабет.

Омлет, пашот або варені яйця є популярним сніданком у всьому світі. Проте користь для здоров'я скромного яйця може бути не такою вже великою, про це повідомила група експертів з Університету Південної Австралії та Китаю, інформує Ukr.Media.

Дослідження показало, що вживання більше одного яйця на день може стати причиною розвитку цукрового діабету другого типу, збільшуючи цей ризик майже на 60%.

Епідеміолог та експерт з охорони здоров'я, доктор Мін Лі з UniSA, каже, що зростання кількості хворих на діабет викликає зростаючу стурбованість, особливо у Китаї, де зміни у традиційній китайській дієті впливають на здоров'я.

"Дієта є відомим фактором, який піддається модифікації, що сприяє виникненню діабету 2 типу, тому важливо розуміти спектр дієтичних факторів, які можуть вплинути на зростаючу поширеність цього захворювання, — говорить доктор Лі. — Хоча зв'язок між вживанням яєць і діабетом часто обговорюється, це дослідження було спрямоване на оцінку довгострокового споживання яєць людьми і ризику розвитку у них діабету, що визначається рівнем глюкози у крові натщесерце".

Доктор Лі каже, що, хоча ці результати показують, що більш високе споживання яєць позитивно пов'язане з ризиком розвитку діабету у дорослих китайців, необхідні додаткові дослідження для вивчення причинно-наслідкових зв'язків. Щоб перемогти діабет, необхідний багатогранний підхід, який включає не лише дослідження, але і чіткий набір керівних принципів, які допомагають інформувати та спрямовувати громадськість. Це дослідження є одним із кроків до досягнення цієї довгострокової мети.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *