Наближається кінець осіннього сезону, а це означає, що незабаром на прилавках магазинів можна буде помітити дуже цікаву, екзотичну ягоду — фейхоа. Сам по собі продукт примітний не лише завдяки своїй назві, але і неймовірно смачному і приємному аромату, який можна почути навіть тоді, коли ви його ще не розрізали. Але і на цьому приємні сюрпризи не закінчуються, адже фрукт не лише смачний, а ще й дуже корисний, інформує Ukr.Media.
У своєму складі фейхоа містить величезну кількість йоду, який так необхідний людині, особливо в холодний період. Зазвичай, жителі нашої країни, поповнюють його запаси за допомогою морепродуктів і залишаються щасливі та здорові навіть без нього. Але що робити, якщо ви не дуже раді якійсь морській рибці? У такому разі, звичайно ж, допоможе фейхоа, яка в змозі похвалитися й іншими своїми якостями.
Ягода ще й багата вітаміном С, що говорить про її зміцнюючий і тонізуючий ефект. Але не будемо більше вас мучити і розповімо про 9 вагомих причини включити фейхоа в щоденний осінній раціон:
Фейхоа можна їсти без ризику набрати зайві кілограми, адже ягода сама по собі — дієтичний продукт, тому сміливо купуйте більше кілограма.
Вона допомагає в поліпшенні пам'яті, а також сприяє відмінній роботі мозку при серйозних розумових навантаженнях.
Нестача йоду в організмі часто призводить до млявості, слабкості і низької працездатності. Знаючи, що ягода містить велику частку цієї речовини, можна не турбуватися про стан власного організму.
Фейхоа також сприяє зниженню рівня холестерину.
Зовнішня оболонка ягоди містить катехіни і лейкоантоціани, які є найбільш сильними антиоксидантними. Тож при регулярному вживанні знижується ризик онкології.
До складу фейхоа входять наступні елементи: органічні кислоти, пектин, цукор, ефірна олія і вітамін С. Вони служать відмінною профілактикою, а часом і лікуванням, авітамінозу і різних хвороб шлунково-кишкового тракту.
Фейхоа нормалізує рівень артеріального тиску. Тому при виникненні порушень варто з'їсти всього 3 ягоди.
Сприяють запуску процесів регенерації, тим самим омолоджуючи шкіру.
І, наостанок, слід зауважити, що ягода зміцнює імунітет, що досить важливо в наш час, а особливо в осінньо-зимовий сезон.
Ягоди фейхоа можна не лише їсти, але й використовувати в якості осикового інгредієнта для приготуванні косметичних масок.