Деякі продукти здатні нашкодити кишківнику.
Одним з найбільш уразливих органів у нашому організмі фахівці вважають кишківник. Без здорового кишківника важко уявити здійснення правильної роботи усіх систем, та й в цілому наша активність залежить від того, наскільки збалансований наш раціон і як з ним може впоратися наша травна система. Які ж продукти покликані порушити наші плани і не принесуть нічого, крім проблем з кишківником? Давайте розберемося, інформує Ukr.Media.
Деякі види злаків
Клейковина, що міститься у пшениці не настільки нешкідлива, якою може здатися на перший погляд. Пшеничний білок є справжньою проблемою для кишківника — він просто з ним не може впоратися. За умови невгамовного вживання рафінованих зерен (білого хліба) можуть розвинутися серйозні порушення, аж до запального процесу.
Червоне м'ясо
Правильно приготоване м'ясо навряд чи здатне залишити байдужим справжнього гурмана, однак і тут важливо знати міру — часте вживання здатне "подарувати" вам такі проблеми, як подагра, запальні елементи не лише у самому кишківнику, але і у будь-якому іншому органі шлунково-кишкового тракту. М'ясо дійсно досить складно перетравлюється і значно змінює бактеріальний фон у органі. Будьте обережними!
Пересмажена їжа
Погодьтеся, дехто з нас періодично дозволяє собі порцію смаженої картоплі або іншого улюбленого продукту, що вимагає приготування на сковороді. Одним з головних мінусів такого способу приготування є звикання — посмаживши один раз, відмовитися буде складно. Тут і починаються проблеми з органами шлунково-кишкового тракту: кислотний рефлюкс, біль у кишківнику, розвиток виразки та інші "принади" вживання смажених продуктів. Замисліться, чи настільки вам хочеться взяти цю запашну порцію фрі у улюбленому кафе?
Міцна кава
Міський житель на 80 % складається з кави, як жартують багато офісних співробітників. І дійсно — навряд чи ви знайдете офіс, де відмовляться від кави. Звідси і починаються проблеми. Людям з підвищеною кислотністю дієтологи радять перемикнутися на цикорій або просто неміцний чай, але не все настільки просто. Кава викликає справжнє звикання, не гірше за алкоголь, а тому, якщо ви вирішили скоротити вживання улюбленого напою, почніть з переходу на кавові напої на зразок латте, поступово знижуйте кількість випитих чашок.
Джерело: ukr.media