Мігрень можна контролювати, вживаючи певні продукти.
Мігрень — найпоширеніша у світі неврологічна проблема, через яку жінки страждають втричі частіше за чоловіків. Вчені вважають, що для отримання помітного лікувального ефекту жертвам головного болю потрібні зелені листові овочі, інформує Ukr.Media.
Найчастіше з неврологічними проблемами до лікарів звертаються жертви мігрені, які скаржаться на такі симптоми, як серйозний головний біль, нудота, підвищена чутливість до світла, непритомність, тимчасова втрата зору і у деяких випадках навіть параліч. Вчені знають, що існує понад 50 пов'язаних з мігренню генів, але досі невідомі усі фактори, що сприяють розвитку нападів. Також відомо, що на мігрені страждають до 6 % чоловіків і до 18 % представниць прекрасної статі, що частково пояснюється жіночими гормонами.
Саме тому мігрень досить часто починає розвиватися під час пубертатного періоду, після народження дітей і менопаузи. Жінки частіше страждають на мігрені ще й через те, що відповідальні за цю хворобу мутації генів проходять через Х-хромосоми, а їх у представниць прекрасної статі у два рази більше, ніж у чоловіків.
Пацієнти з мігренню повинні обов'язково приділяти увагу харчуванню — від нього залежить тяжкість хвороби. Правильно складений раціон — це один із найбільш доступних способів контролю стану. Доведено, що вживання зелених листових овочів знижує симптоматику мігрені. До цих продуктів входять фолати або вітаміни групи B, які є найбільш ефективними. А це означає, що треба обов'язково вживати шпинат, брюссельську капусту, кале і подібні продукти харчування. Бажано, щоб вони входили до вашого щоденного раціону. Ведіть харчовий щоденник, так ви зможете не лише визначити продукти, які полегшують стан, але і знайти їжу, після вживання якої найчастіше з'являються напади мігрені.
Джерело: ukr.media