корисне варення © depositphotos.com
Користь варення – поняття відносне. Потрібно розуміти, що продукти проходять термічну обробку і втрачають частину вітамінів. Плюс до всього, в варення ми додаємо цукор, а про його вплив на організм всім добре відомо. Так що наш список корисного варення актуальний, якщо ви не переборщувати з цукром і кількістю споживаного варення.
Домашнє варення, яке ми так любимо, важливо є в малих дозах і не в прикуску з кусні хліба з маслом (як би тобі цього сильно не хотілося).
Яке варення найкорисніше?
Чорна смородина, перетерта з цукром, містить ударну дозу вітаміну С. Крім того, в ній є фітонциди, що вбивають вірус грипу.
Варення з чорниці (ягоди варені або перетерті з цукром) покращує пам’ять і зір, захищає серце і виводить з організму радіонукліди.
Малинове варення – незамінний помічник у боротьбі із зимовими застудами та нездужаннями. Допомагає при болю в горлі, лихоманці та високій температурі.
Зверни увагу: найбільша кількість вітаміну С містить малина, перетерта з цукром. Зате при ангіні, фарингітах та інші проблеми з горлом краще допомагає тепле пиття з варених з цукром ягід малини.
Вишневе варення має протизапальну й антивірусну дію, знижує кров’яний тиск, зміцнює кістки.
Айвове варення зміцнює імунітет, поліпшує настрій та особливо сприятливо впливає на людей, хворих на астму.
Варення з дині сприяє кровотворенню, допомагає при стресах, перевтомі та неврозах.
Абрикосове варення благотворно впливає на серце.
Яблучне варення допомагає нормалізувати тиск, а також зміцнює серце.
Таке можна пити з чаєм при простудних захворюваннях і ангіні.
Застосовують для терапії бактеріальних і вірусних інфекцій. А також допоможе тобі зміцнити серцеву систему і нормалізувати роботу серця.
А якщо ти любиш варення, але не любиш цей довгий процес приготування, тоді у нас є для тебе покрокові рецепти варення-пятімінуток із сезонних ягід.
ЧИТАЙ ТАКОЖ:
- Полуничне варення з бананом: смачний рецепт
- Як заморозити абрикоси, персики, сливи на зиму: докладна інструкція
Джерело: lady.tochka.net