Якщо вам дійсно потрібно зменшити споживання цукру, ми розповімо вам, як це зробити.
Американські вчені з'ясували, що цукор не є таким небезпечним для нашого здоров'я, як ми думаємо. Більше того, невелика кількість цукру навіть необхідна для того, щоб наш організм функціонував належним чином. Але ми часто їмо занадто багато морозива, шоколаду, чізкейку та інших смачних страв. У результаті ми отримуємо зайву вагу, отримуємо ранні зморшки, маємо акне і отримуємо ще серйозніші проблеми зі здоров'ям, інформує Ukr.Media.
Якщо вам дійсно потрібно зменшити споживання цукру, ми розповімо вам, як це зробити. Перш за все, ви повинні дізнатися про 3 міфи відносно цукру, які часто нас бентежать.
Міф № 1: Цукор викликає діабет
Фактично, вживання цукру не призводить до діабету. Ця хвороба генетично успадковується або викликана проблемами з підшлунковою залозою. Твердження, що сам цукор небезпечний для здоров'я, не відповідає дійсності. Насправді, людина може з'їдати до 12 ложок цукру на день без будь-яких негативних наслідків.
Міф № 2: Цукор викликає звикання
Ця загальноприйнята думка, що цукор у багато разів більше викликає звикання, ніж кокаїн, є абсурдним, оскільки вчені виявили, що якщо людина перестає їсти солодощі, вона не матиме тих самих симптомів, які мав би наркоман. І люди не можуть жити повністю без цукру, тому що вуглеводи необхідні для підтримки життя.
Міф № 3: Ви повинні припинити їсти цукор, щоб залишатися молодими
Якщо ви їсте занадто багато цукру, молекули колагену у вашій шкірі стають крихкими і жорсткими, що робить шкіру менш еластичною. Однак, якщо ви перестанете вживати цукор повністю, ваша шкіра буде сухою.
Порівняйте дві знаменитості одного віку. Гвінет Пелтроу їсть здорову їжу і обмежує споживання цукру, тоді як Софія Вергара багато разів говорила, що любить солодкі страви. Обидвом актрисам 46 років. Чи можете ви сказати, що одна з них виглядає старше іншої? Найголовніше – слухати своє тіло і їсти необхідну кількість цукру.
Коли потрібно обмежувати цукор?
Є ситуації, коли люди дійсно повинні зменшити споживання цукру. Крім цукрового діабету та інших станів, які пов'язані з виробництвом інсуліну, цукор слід обмежувати у наступних випадках:
- Проблеми з зачаттям дитини. Вчені з Гарвардського університету виявили, що солодкі продукти знижують шанси на зачаття.
- Вагітність. Недавні дослідження показали, що матері, які їли багато цукру під час вагітності, мають підвищений ризик розвитку алергічної астми.
- Проблеми потенції. Високий рівень глюкози в крові знижує продукцію тестостерону.
- Проблеми з концентрацією. Велика кількість цукру в крові може викликати постійне пошкодження мозку.
- Часте відчуття спраги. Часто спрага є однією з ознак високого споживання цукру.
- Шкірний свербіж. Високий рівень цукру в крові може зробити шкіру сухою і викликати свербіж.
Замініть джерело радості
Споживання солодкої їжі стимулює вироблення ендорфінів – гормонів радості. Однак ці гормони можна отримати через інші види діяльності, як, наприклад, відвідування спортзалу.
Доктор Комаровський рекомендує подібний підхід для дітей. Щоб відвернути увагу дитини від солодкої їжі, вам потрібно запропонувати їм щось цікаве, наприклад, рибалка, поїздка на ярмарок і так далі. Чим більше втомлюється дитина, коли приходить додому, тим менший шанс, що вона захоче їсти солодощі.
Не забувайте про білок
Їжте більше білка: ця їжа змусить вас відчувати себе ситими швидше і довше. Спробуйте їсти м'ясо, рибу та морепродукти на сніданок і обід. Американський дієтолог Крістін Гербштадт каже, що холодна індичка особливо ефективна в зменшенні бажання до солодкої їжі.
Знайдіть заміну солодкому смаку
Замініть солодкий смак іншим, більш потужним смаком. Для цього можна використовувати корицю. Вона містить багато корисних елементів і може також регулювати рівень цукру в крові.
Не нервуйте
Стрес часто стає причиною того, чому ми хочемо їсти солодощі. Серотонін, магній і вітамін B справляються зі стресом. Якщо ви усвідомлюєте, що починаєте їсти, коли відчуваєте стрес, ви повинні звернутися до лікаря, який пояснить вам, які елементи потребує ваше тіло, і призначить всі необхідні добавки.
Бобові містять багато магнію (особливо, арахіс і соя). Вітамін B можна знайти в горіхах (фундук і кедрові горіхи), морепродуктах і печінці. Ви також можете спробувати розслабитися так часто, як тільки зможете.
Їжте червону рибу
Доктор Мерилін Гленвілл, провідний дієтолог, пояснює, що якщо ви дійсно хочете їсти шоколад, це може бути спосіб вашого тіла сказати вам, що йому не вистачає хрому. Для того, щоб перевірити, чи це так, спробуйте їсти щось здорове, що містить цей елемент, наприклад, брокколі або червону рибу.
Джерело: ukr.media