6 джерел білка, які варто додати в раціон (крім яєць і м’яса птиці) © depositphotos.com
Білок – один з найважливіших будівельних матеріалів для незамінних амінокислот, які синтезує організм. При правильному харчуванні ми намагаємося збалансувати кількість споживаних нами білків, жирів і вуглеводів, щоб регулювати вагу і підтримувати здоров’я організму зсередини. Але звичні джерела білка асоціюються у багатьох лише з куркою і яйцями, хоча список таких корисних продуктів може бути в рази солідніше, ніж здається на перший погляд.
Єдина крупа, яка багата протеїнами (власне білками). У 100 г крупи до термічної обробки міститься близько 13 г білка. Це допомагає гречці обігнати рис, манку, пшеничну, перлову і інші крупи.
Квасоля практично так само, як і гречка, багата білками, корисними при дотриманні правильного харчування і дієт. Щоб урізноманітнити меню – додай в раціон квасолю і забудь нарешті про те, що харчуватися потрібно тільки вареними яйцями.
Крім жирів, в арахісовій пасті міститься і велика кількість білка. Цілих 29 г білка на 100 г арахісової пасти – калорійно, але безцінно корисно.
Салат з тунцем – повноцінний обід адепта пп. В тунці цілих 25 г білка на 100 г продукту, що робить цю рибу однією з найбільш корисних для твого раціону.
Улюблена їжа веганів і вегетаріанців. А все тому, що в тофу теж можна знайти велику кількість білка – 13 г на 100 г продукту.
Та ж історія з жирами, що і в арахісовій пасті, тільки з невеликою поправкою – в сирі 26 г білка на 100 г продукту і його набагато простіше ввести в раціон. Однак якщо твоєю мрією і метою є схуднення, то від твердих сирів краще відмовитися.
Раніше ми розповідали, що таке кетогенна дієта.
Джерело: lady.tochka.net