Напої – смачні, солодкі і не дуже корисні для фігури

Напої – смачні, солодкі і не дуже корисні для фігури
Напої – смачні, солодкі і не дуже корисні для фігури

Напої. Їх шкоду для схуднення

Напої бувают смачні, солодкі і не дуже корисні для фігури. Всі ми чудово знаємо, щоб не поправлятися, необхідно стежити за своїм раціоном харчування і значно обмежувати вживання калорійних продуктів.

Проте часто забуваємо робити те ж саме з напоями, деякі з яких можуть сприяти набору ваги або заважати схудненню і навіть шкодити здоров’ю.

Напої солодкі газовані

 Газована вода завдяки своєму складу є досить шкідливим напоєм. По-перше, вуглекислий газ може стати причиною неприємних відчуттів в шлунку або навіть спровокувати загострення виразки та гастриту. По-друге, цукор псує зубну емаль і призводить до діабету, а завдяки високій калорійності спричиняє набір ваги. Цукрозамінники шкідливі для нирок і печінки, деякі з них можуть навіть сприяти розвитку раку. Крім того, цукор та цукрозамінники посилюють апетит, а значить ви з’їсте більше, ніж треба і запасетеся зайвими калоріями.

До того ж у газовану воду додають різні харчові добавки: барвники, ароматизатори, підсилювачі смаку, консерванти, регулятори кислотності, які у великих дозах шкодять печінці і нирках, призводять до розвитку хвороб шлунка і кишечника, провокують алергію. Тому від солодкої різнобарвною газованих напоїв краще відмовитися повністю.

Традиційні Напої. Солодкий чай та кава

Напої - чай і кава Чай – це корисний напій, що бадьорить вранці, поліпшує роботу внутрішніх органів і нормализирующий обмінні процеси. Але якщо ви п’єте чай з цукром, причому регулярно і додаєте цукор щедро в чашку, то ризикуєте отримати діабет і зайва вага, а під час дієти банальний чай з цукром зведе нанівець всі ваші зусилля. Тому замініть цукор лимоном, м’ятою або мелісою і тоді чай знову стане корисним напоєм, який прекрасно втамовує спрагу і не містить зайвих калорій.

Каву краще пити без калорійних добавок. Цукор, вершки, морозиво, можливо, і роблять його смачніше, але також перетворюють кави в дуже калорійний напій. Крім того кави, приготований з якісних зерен і власноруч зварений, смачний сам по собі.

Напої на основі фруктів

Напої - соки і смузі

Соки

Свіжовичавлені соки заслужено вважаються корисними для організму людини. Однак врахуйте, що у великих дозах будь сік перетворюється на отруту, особливо це стосується кислих соків. А американські лікарі вже давно помітили, що шанувальники фруктових соків частіше стикаються з цукровим діабетом. І головне деякі соки у великих кількостях містять цукор, з-за якого люди найчастіше і поправляються. Особливо багатий на цукор виноградний сік. Але рекордсменами по цукру, звичайно, є магазинні соки, які також напхані консервантами. Тому робіть соки самі і пийте не більше двох склянок на день.

Смузі

Смузі – це подрібнені в міксері фрукти або овочі з додаванням льоду, соку і молочних продуктів. Смузі прийшов до нас з-за океану і вважається корисним дієтичним напоєм, його часто рекомендує вживати дієтологи під час дієти. Але із-за додаткових молочних компонентів смузі може перетворитися в дуже калорійний напій. Тому якщо ви не хочете поправитися або намагаєтеся схуднути, не додавайте в смузі морозиво, сметану або фруктовий йогурт.

Алкогольні Напої

Алкогольні напої

Будь алкоголь багатий на калорії, тому варто обмежувати його вживання. Крім того надмірне захоплення алкоголем негативно впливає на роботу внутрішніх органів і псує зовнішність. Врахуйте, що особливо шкідливо для фігури пиво, оскільки крім цукру містить у собі ще і дріжджі, які теж сприяють набору зайвої ваги, особливо на животі й боках. Також дуже шкідливі для фігури коктейлі на основі солодких лікерів і сиропів, все з-за своєї високої калорійності. Якщо вам хочеться випити, то краще зупинити свій вибір на келиху червоного сухого вина, що не містить цукру і в малих дозах корисна для здоров’я людини.

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *