Півтори тисячі експрестестів для діагностики ВІЛ отримали медзаклади Кіровоградщини

БО «100 відсотків життя. Кропивницький» у якості благодійної допомоги протягом І кварталу нинішнього року передали експрес-тести для діагностики ВІЛ-інфекції.

Їх доправили до шести пілотних медичних закладів – Петрівської, Благовіщенської, Долинської, Гайворонської  центральних районним лікарень, Кіровоградської міської лікарні швидкої медичної допомоги, обласному клінічного онкологічного центру.

«Протягом першого півріччя у шести закладах охорони здоров’я пройшли  тестування 1610 осіб. ВІЛ-позитивний статус було виявлено у 41 особи. Усі нововиявлені отримали повний пакет послуг в рамках проекту ACCESS Pro: Доступ спільнот до послуг з догляду та лікування ВІЛ через сучасні інформаційні системи та кращий зв’язок з послугами, в рамках програми PEPFAR (2018 – 2023)». А саме – ВІЛ-позитивні клієнти отримали медико-соціальний супровід – від постановки на диспансерний облік до отримання результатів діагностики на рівень вірусного навантаження. Завдяки вчасній діагностиці та початку лікування ВІЛ-позитивна людина може жити повноцінним життям», – прокоментувала голова правління БО «100 відсотків життя. Кропивницький» Юлія Чабанюк.

До кінця року благодійна організація планує передати ще стільки ж експрестестів.

Пройти тестування на ВІЛ можна щодня за адресами відповідних медичних закладів.

Тестування безкоштовне та конфіденційне

Джерело: zpu.kr.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *