Категорія НАУКОВА МЕДИЦИНА

Корисні науково-медичні публікації

Як треба пити каву, щоб зберегти хорошу пам’ять до глибокої старості

Приємна новина для любителів ароматного напою — кава допомагає зберегти ясність розуму і гарну пам'ять до глибокої старості. А в деяких випадках таким простим, а головне, приємним способом можна й мінімізувати ризики розвитку хвороби Альцгеймера, інформує Ukr.Media. Такого висновку дійшли американські вчені з Техаського університету…

Небезпечний при застуді продукт, який заважає одужанню

Лікарі-нутриціологи назвали небезпечний при застуді продукт, інформує Ukr.Media. За словами медиків, вівсянка під час ГРВІ та кашлю може погіршувати стан, оскільки є слизоутворювальним продуктом. За частих застуд і нежитю краще на деякий час вилучити з раціону вівсяні пластівці, щоб не посилювати симптоми. Загалом лікарі не…

Продукти проти стресу: що їсти, щоб не нервувати

Вважається, що їжа — не найкращий спосіб справлятися з тривогою. З цим важко сперечатися, особливо якщо людина звикла заїдати всі проблеми чимось солодким та калорійним. Тим не менш, є продукти, в яких присутні потрібні для спокою вітаміни і корисні речовини. Ось їхній список, інформує Ukr.Media.…

Яке вино найшкідливіше — біле чи червоне

Питання про те, які саме вина, червоні чи білі, є більш шкідливими, часто обговорюється в суспільстві, інформує Ukr.Media. Також цікавим залишається питання, який сорт вин (солодкі, сухі, ігристі) менш шкідливий для здоров'я і навпаки. Насправді, найбезпечнішими є червоні вина. У малих дозах вони навіть корисні…

Хитрий трюк від безсоння: Потріть це місце, якщо важко заснути

Проблеми зі сном часто виникають через високий рівень кортизолу. Одна з функцій цього гормону — захист організму від стресу. Тому чим сильніший наш стрес, тим вищий рівень кортизолу. А коли ми заспокоюємося та розслаблюємося, відбувається зворотний процес, інформує Ukr.Media. До речі, вранці рівень кортизолу зазвичай…

Що корисніше – петрушка чи кріп: лікарі дали однозначну відповідь

Дієтологи порівняли користь петрушки і кропу — зелені, без якої не обходиться практично жодна страва. За словами експертів, вся зелень багата нутрієнтами — біофлавоноїдами, аскорбіновою кислотою, в-каротинами. Зелень — гарне джерело харчових волокон, багатьох вітамінів і мікроелементів, таких як магній, калій і залізо, інформує Ukr.Media.…

Топ-5 причин, через які у вас виникає жага до солодощів

Тяга до солодкого може виникати з різних причин. Глюкоза є основним джерелом енергії і тому необхідна організму. Але незбалансоване харчування і постійна потреба у солодкому може попереджати про проблеми у організмі. Розповідаємо, як тяга до швидких вуглеводів пов'язана з проблемами у організмі і чому виникає…

12 ознак того, що ваша печінка знаходиться під загрозою

Звичайно цироз чи рак печінки може трапитись у будь-кого, коли ви найменше цього чекаєте. Але перед тим, як одна з цих хвороб захоплює ваше тіло, воно дає декілька попереджувальних сигналів. Якщо ми звернемо увагу на ці сигнали, ми можемо вчасно вберегти свою печінку і попередити…

Ризик ожиріння: продукти, які уповільнюють метаболізм і їх краще не їсти на вечерю

Вечеря — один із найпідступніших приймань їжі. Іноді до вечора хочеться їсти набагато сильніше, ніж удень, але лікарі рекомендують так не робити, інформує Ukr.Media. Для початку варто зазначити, що останнє приймання їжі має бути за 2-3 години до сну. Так, ви дотримаєтеся всіх правил травлення…

Ці способи допоможуть вивести надлишок солі з організму

У зайвих кілограмах не завжди винен саме жир. Справді, іноді лякаючі цифри на вагах — це в тому числі рідина, що накопичилася після надмірного споживання солі. А зараз саме час наших улюблених солінь: огірків, помідорів, капустки. То як же вивести цю нещасну зайву сіль із…