Продукти, куплені на нелегальних ринках, розкладках у переходах і біля станцій метро, загрожують українцям не тільки звичайними харчовими інфекціями. Купуючи їжу в таких місцях, можна заробити навіть отруєння токсичними металами.
Про це повідомила експерт з якості та безпеки харчових продуктів Олена Сидоренко, передає “Обозреватель”.
Читайте також: Які шкідливі звички в харчуванні ми отримали у спадок від СРСР
Експертка зазначила, що ці ризики стосуються навіть свіжих на вигляд продуктів.
Олена Сидоренко
“У будь-якому випадку – це бруд. Це підвищений ризик. Навіть якщо продукт досить хороший – він продається з землі, це додаткове зараження токсичними металами, які можуть йти від дороги, від пилу, від одягу людей… Це величезна купа ризиків і різних небезпечних мікроорганізмів. Тому навіть якщо б той продукт був непоганим, але якщо він відкритий – м’ясо, абощо – в результаті ви все одно ризикуєте”.
Вона наголосила, що ризики особливо стосуються білкових продуктів, які насправді фальсифікуються найбільше і найшвидше псуються.
Продукти, куплені на вулиці, можуть спровокувати небезпечні хвороби
“Молочні продукти, кисломолочні, дуже часто підробляють молоко, додаючи в нього пральний порошок. М’ясо дуже небезпечне, адже ви знаєте, скільки сьогодні хвороб. І іноді це м’ясо повинно бути утилізовано, а замість цього воно реалізується”, – обурилася Сидоренко.
Джерело: 24tv.ua