Як обрати смачне та корисне морозиво: поради Супрун — Здоровʼя 24

Багато людей не уявляють літо без морозива. Але цей десерт важливо правильно обирати, аби отримати лише насолоду.

Класичне морозиво – білковий продукт. Це значить, що його так само, як і молоко чи сир, важливо правильно зберігати, аби не отримати в результаті споживання гострі кишкові інфекції, зазначила очільниця МОЗ Уляна Супрун. 

Читайте також: Супрун назвала напої, які містять найбільше доданих цукрів

Тож обираючи морозиво серед усього розмаїття варіантів, звертайте увагу на декілька факторів. Крім терміну придатності, варто перевіряти дотримання температурного режиму зберігання морозива – не вище -16°С. Дотримання температурного режиму впливає як на зовнішній вигляд, так і та смак морозива.

via GIPHY

Згідно ДСТУ, в одному грамі морозива з сушеними фруктами і ягодами, горіхами, родзинками, курагою, чорносливом, може міститися до 100 тисяч сторонніх мікробних клітин, до 500 клітин плісняви та до 100 клітин дріжджів. Якщо продукт правильно зберігати – ці цифри не зміняться, і він буде безпечним.

Яким має бути правильне морозиво?

  • Передусім — холодним та цупким, коли дістаєте його із морозильної камери.
  • Правильної форми. Якщо вершечок морозива деформований — це може свідчити про порушення температурного режиму при зберіганні.
  • Всередині упаковки не має бути інею та слідів продукту на обгортці.
  • Морозиво повинно мати рівномірну консистенцію.
  • Смакуючи десерт, ви не маєте відчувати кристали льоду, маслянистий смак чи “пісок на зубах” (кристали лактози).
  • На глазурі не повинно бути нальоту чи тріщин.
  • Якщо полюбляєте морозиво «на вагу», майте на увазі, що термін зберігання його дуже малий – лише одна доба. Якщо ж продавці чи власники вуличної точки, продовжують продавати таке морозиво далі, у покупців є ризик заразитись лістеріозом, сальмонельозом та кишковою паличкою.
  •  

    Уляна Супрун

    “Пам’ятайте, що морозиво – це передусім приємний десерт, а не ефективний спосіб врятуватися в спеку. Для того, щоб краще почуватися в спекотну погоду, потрібно багато пити та пітніти, а також перебувати в тіні та захищати себе від прямих сонячних променів. Коли зі шкіри випаровується волога, наш організм охолоджується”.

    Джерело: 24tv.ua

    No votes yet.
    Please wait...
    Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

    Читайте также:

    Добавить комментарий

    Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *